Hoe stel ik de Google Ads app in?

Hoe stel ik de Google Ads app in?

In deze handleiding leer je stap voor stap hoe je de Google Ads app kunt instellen op je mobiele apparaat. Met de Google Ads app kun je jouw campagnes onderweg beheren en het maximale uit je advertenties halen. Volg de instructies hieronder om snel aan de slag te gaan.

Voordat je begint, is het handig om te weten dat de Google Ads app beschikbaar is voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. Zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt en voldoende opslagruimte op je mobiele apparaat.

De Google Ads app installeren

Voordat je de Google Ads app kunt gebruiken, moet je deze eerst installeren op je mobiele apparaat. Hier laten we je zien hoe je dit eenvoudig kunt doen, of je nu een Android-apparaat of een iPhone hebt.

Google Ads app installeren op Android

Volg deze stappen om de Google Ads app te installeren op je Android-apparaat:

 1. Open de Google Play Store op je Android-apparaat.
 2. Zoek naar ‘Google Ads’ in de zoekbalk bovenaan het scherm.
 3. Selecteer de Google Ads app in de zoekresultaten.
 4. Tik op ‘Installeren’ om de app te downloaden en te installeren.
 5. Wacht tot de installatie is voltooid en tik vervolgens op ‘Openen’ om de app te starten.

Google Ads app installeren op iPhone

Volg deze stappen om de Google Ads app te installeren op je iPhone:

 1. Open de App Store op je iPhone.
 2. Tik op het zoekpictogram onderaan het scherm.
 3. Typ ‘Google Ads’ in het zoekveld en tik op ‘Zoek’ op het toetsenbord.
 4. Selecteer de Google Ads app in de zoekresultaten.
 5. Tik op ‘Download’ en wacht tot de app is gedownload en geïnstalleerd.
 6. Tik op ‘Openen’ om de app te starten.

Je hebt nu succesvol de Google Ads app geïnstalleerd op je mobiele apparaat. Je kunt nu aan de slag met het beheren van jouw Google Ads campagnes, waar je ook bent!

Een Google Ads account toevoegen aan de app

Nadat je de Google Ads app hebt geïnstalleerd, is de volgende stap het toevoegen van je Google Ads account om toegang te krijgen tot je campagnes. Volg deze stappen om je account veilig te koppelen aan de app:

 1. Open de Google Ads app op je mobiele apparaat.
 2. Ga naar het inlogscherm en voer je Google Ads accountgegevens in.
 3. Als je meerdere accounts hebt, selecteer dan het account dat je wilt toevoegen aan de app.
 4. Accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Google Ads.
 5. Volg de instructies op het scherm om je account volledig te verifiëren en te koppelen aan de app.

Nadat je deze stappen hebt voltooid, zal de Google Ads app je account synchroniseren en heb je toegang tot al je campagnes, advertenties en andere gegevens.

Belangrijk:

Om ervoor te zorgen dat je Google Ads account veilig blijft, raden we je aan om de app alleen te gebruiken op apparaten die je vertrouwt en waarop je passende beveiligingsmaatregelen hebt genomen, zoals het instellen van een vergrendelingsscherm en het gebruik van beveiligde netwerken.

“De Google Ads app biedt een handige manier om je campagnes te beheren vanaf elk gewenst apparaat. Door je account toe te voegen aan de app, heb je altijd en overal toegang tot je advertentiegegevens.” – Marketinguitbesteden.com

Voeg je Google Ads account toe aan de app en ervaar het gemak van het beheren van je campagnes onderweg!

De Google Ads app configureren

Google Ads app configuratie

Nadat je de Google Ads app hebt geïnstalleerd en je account hebt toegevoegd, is het tijd om de app te configureren volgens jouw voorkeuren. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste instellingen en functies die je kunt aanpassen om de app optimaal te gebruiken.

Belangrijkste instellingen

 • Pushmeldingen: Stel in of je notificaties wilt ontvangen over belangrijke gebeurtenissen en prestaties van je campagnes.
 • Taalvoorkeur: Pas de taal van de app aan zodat deze overeenkomt met jouw voorkeur.
 • Themakleur: Personaliseer de app door een themakleur te kiezen die bij jouw stijl past.

Functies aanpassen

Naast het configureren van de instellingen, kun je ook de beschikbare functies van de Google Ads app aanpassen aan jouw behoeften. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die je kunt aanpassen:

 1. Campagneoverzicht: Kies welke gegevens en statistieken je wilt zien in het campagneoverzicht.
 2. Meldingstijdvak: Stel in wanneer je meldingen wilt ontvangen, zodat je op de hoogte blijft van belangrijke ontwikkelingen.
 3. Prestatiegrafieken: Pas de weergave van de prestatiegrafieken aan, zodat je snel inzicht krijgt in de prestaties van je campagnes.
 4. Filters: Maak gebruik van filters om specifieke campagnes of advertentiegroepen te bekijken.

Door de app te configureren volgens jouw voorkeuren, kun je een gepersonaliseerde en efficiënte gebruikservaring creëren. Experimenteer met verschillende instellingen en functies om de Google Ads app optimaal te benutten en jouw campagnes effectief te beheren.

De Google Ads app gebruiken en handige tips

google-ads-app-image

In deze sectie ontdek je hoe je de Google Ads app kunt gebruiken om je campagnes effectief te beheren en te optimaliseren. Daarnaast delen we enkele handige tips en functies die je kunt gebruiken om het meeste uit de app te halen.

De Google Ads app biedt een handige manier om je advertentiecampagnes onderweg te beheren. Met de app heb je altijd toegang tot je accountinformatie, rapporten en kun je direct wijzigingen aanbrengen in je campagnes. Hier zijn enkele tips om de app optimaal te benutten:

Snel overzicht van campagneprestaties

Met de Google Ads app kun je snel de prestaties van je campagnes bekijken. Open de app en ga naar het startscherm om een overzicht te krijgen van belangrijke statistieken zoals klikken, vertoningen, conversies en kosten. Zo kun je in één oogopslag zien hoe je campagnes presteren en waar je eventueel aanpassingen moet doen.

Realtime meldingen

Stel meldingen in voor belangrijke gebeurtenissen in je campagnes, zoals grote veranderingen in de prestaties of budgetoverschrijdingen. Deze meldingen ontvang je direct op je mobiele apparaat, zodat je direct kunt reageren en eventuele problemen kunt oplossen.

Direct wijzigingen aanbrengen

Met de Google Ads app kun je direct wijzigingen aanbrengen in je campagnes, advertenties en biedingen. Of je nu onderweg bent of geen toegang hebt tot een computer, je kunt altijd snel aanpassingen doen om je campagnes te optimaliseren en je doelen te bereiken.

Tips Functies
Test verschillende advertentievarianten om te zien welke het beste presteren A/B-testen
Bekijk en pas je biedstrategieën aan om je budget effectief te beheren Biedstrategieën
Monitor de prestaties van specifieke zoekwoorden en pas biedingen aan Zoekwoorden
Ontvang meldingen over belangrijke gebeurtenissen in je campagnes Meldingen

Met deze handige tips en functies kun je de Google Ads app optimaal benutten en je campagnes gemakkelijk onderweg beheren. Of je nu een kleine ondernemer bent of een ervaren marketeer, de app biedt de nodige tools en inzichten om succesvolle advertentiecampagnes te voeren.

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt nu geleerd hoe je de Google Ads app kunt instellen, configureren en gebruiken om jouw campagnes onderweg te beheren. Met de stapsgewijze uitleg in deze handleiding kun je snel aan de slag en profiteren van de handige functies en mogelijkheden van de Google Ads app.

Door de app te installeren, je Google Ads account toe te voegen en de app naar jouw voorkeuren te configureren, heb je nu de flexibiliteit om jouw advertentiecampagnes op elk moment en vanaf elke locatie bij te houden. Of je nu onderweg bent, op vakantie bent of gewoon geen toegang hebt tot je computer, de Google Ads app biedt je de mogelijkheid om altijd up-to-date te blijven en direct actie te ondernemen.

Met de Google Ads app kun je niet alleen je campagnes beheren, maar ook analyseren hoe ze presteren en snel optimalisaties doorvoeren. Daarnaast biedt de app handige functies en tips om het meeste uit je advertentiebudget te halen en je ROI te vergroten. Met de Google Ads app heb je alles wat je nodig hebt om succesvolle campagnes te creëren en te beheren, waar je ook bent.

Begin vandaag nog met het gebruik van de Google Ads app en ontdek hoe je onderweg jouw advertentieprestaties kunt verbeteren. Volg de stappen in deze handleiding en zet de kracht van mobiel adverteren in om jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen.

FAQ

Hoe stel ik de Google Ads app in?

Om de Google Ads app in te stellen op je mobiele apparaat, volg je deze eenvoudige stappen:

Hoe installeer ik de Google Ads app?

Voordat je de Google Ads app kunt gebruiken, moet je deze eerst installeren op je mobiele apparaat. Hier is hoe je de app kunt installeren op zowel Android- als iPhone-apparaten:

Hoe voeg ik een Google Ads account toe aan de app?

Nadat je de Google Ads app hebt geïnstalleerd, moet je je Google Ads account toevoegen om toegang te krijgen tot je campagnes. Volg deze stappen om je account veilig te koppelen aan de app:

Hoe configureer ik de Google Ads app?

Nu je de Google Ads app hebt geïnstalleerd en je account hebt toegevoegd, kun je de app configureren volgens jouw voorkeuren. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste instellingen en functies die je kunt aanpassen:

Hoe kan ik de Google Ads app gebruiken en heb je handige tips?

Om optimaal gebruik te maken van de Google Ads app en je campagnes effectief te beheren en te optimaliseren, volg je deze tips en maak je gebruik van handige functies:

Heb je nog andere handige tips over het gebruik van de Google Ads app?

Zeker! Hier volgen enkele extra tips en tricks om het meeste uit de Google Ads app te halen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *